Schutzhund Hondensport

Hoe is Schutzhund Honden Sport ontstaan

Schutzhund is in de Verenigde Staten in 1957 verschenen met de actieve medewerking van Gernot Riedel, een Duitse immigrant.In 1963 werd de Santa Clara Cynological Service in Californiė georganiseerd. In deze club werden vooral politieagenten aangenomen. Dankzij de brede interesse in zijn activiteiten, opende de club al snel de deuren voor het grote publiek. Maar alleen in 1963 gaf de Duitse Herder Club toestemming voor de eerste wedstrijd in Los Angeles. In 1975 werd de Verenigde Schutzhund Amerikaanse club ingericht – de grootste en meest prestigieuze club in de Verenigde Staten op dit moment, die ongeveer 25 000 leden telt.

Vandaag is de regionale afdeling van deze club onder de leiding van David Macias. Hij vertelt over de hondenrassen, die deel aan de wedstrijd mogen nemen. Elk ras (vanaf 23 kg) is toegelaten tot de Schutzhund wedstrijd. De hond moet geode flair, gehoorzaamheid en bijbehorende gegevens voor de wacht en de bewaken hebben.

Typische hondenrassen zijn:

  • Duitse herder;
  • Rottweiler;
  • Dobermann pinscher;
  • Mechelse herder;
  • Groenendaeler
  • Tervuerense herder;
  • Vlaamse bouvier;
  • Riesenschnauzer;
  • Airedaleterriėr enz.


K-9 hondenen
, politiehonden, die volgens het Schutzhund systeem worden getraind, leunen op ze jachtinstinct. Ze prijs is een object waarop ze jagen. Een waakhond die op straat een “slechte jongen” tegenkomt, moet een beschermende instinct hebben, net als K-9. En het is duidelijk, want politie- en waakhonden moeten op hun hoede zijn voor vreemden, anders zouden ze zinloos zijn in het bewaken. Net als in andere westerse hondentraining, wordt Schutzhund verdeeld in de mate van complexiteit in klassen: Schutzhund -1, 2, 3 en secties – speuren, gehoorzaamheid, bescherming. Daarvoor krijgt de hond punten.

Noodzakkelijke uitrusting. Lederen halsband en "strikte", lange en korte riemen, hondentuig, muilkorf, speelgoed, standaard sportartikelen, iets lekkers; een figurant moet een training mouw en een paar helpers hebben. Honden die aan de wedstrijd deelnemen, worden beoordeeld door een gekwalificeerde rechter, de punten die ze scoren, worden opgenomen in de notulen van de competitie. Hetzelfde geldt voor alle andere Europese honden sporten (Belgische Ring, Franse Ring, Mondioring, KNPV). Houd er rekening mee dat het niet gemakkelijk is om met trainen te beginnen. Om te beginnen moet de hond gehoorzaamheid examen slagen. Maar als u beslist uw hond te trainen, moet u dan van tevoren een goede trainer kiezen. Aan het einde van de lessen kun u er zeker van zijn dat de hond uw betrouwbare beschermer zal worden. Voor de training moet er de uitrusting van hoge kwaliteit worden gebruikt. Dat kunt u in onze webwinkel vinden. ForDogTrainers biedt u grote keuze producten voor hondensport. U kunt ook duurzame halsbanden, hondentuigen en hondenlijnen en nog veel andere productie voor uw hond bestellen.

 

Schutzhund barriereHondensport Bescherming BroekBijtmouw vor Training

Als u nog vragen hebt over onze productie, maten, hondenrassen enz., neem dan contact met onze klanten service op via e-mail info@fordogtrainers.nl of Facebook.

Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl