Hondenharnas of hondenhalsband?


Waarom is het beter de hondenhalsband niet† te gebruiken? Wat zijn de voordelen van het honden harnas? Waarom trekt de hond† aan de lijn, en wat te doen? 

Waarschijnlijk heeft u er al over nadegacht wat het beste zal zijn voor uw hond† - hondenhalsband of hondenharnas.Tuurlijk het is ook een kwestie van smaak. Echter, is er al genoeg bewijs dat de hondenhalsband† iets is van het verleden.

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††
Hondentuig voor Grote Honden

In de eerste plaats -† je kunt dit zelf eenvoudig controleren, door het dragen van de kraag om je eigen nek of arm en trek hem aan- dit gaat op den duur vast pijn doen. Uw hond voelt de pijn in een van zijn belangrijkste delen van het lichaam - namelijk in zijn keel. Het kan paniek bij honden veroorzaken. Sommige mensen denken dat de kraag om de hals, de druk nabootst van een beet die een moeder wolf geeft in de nek van de pup om hem op te pakken. Eechter, is dit niet waar - Wolven (en honden) zijn erg voozichtig met elkaars† nek en keel, de pijn in dit deel van het lichaam wordt gezien als een bedreiging voor hun eigen leven. Natuurlijke vijanden grijpen altijd naar hun hals om ze te willen doden.
Agitatie Lederen Halsband† ††† Extra Wijde Spikes Halsband† † †† Gevlochten Nappa Halsband
Iedereen kan zich voorstellen hoe de druk van de halsband kan leiden tot een piepende ademhaling bij de hond. Studies hebben aangetoond dat teveel belasting op de nek, cervicale wervels en de spieren van de rug van het dier kan leiden tot aandoeningen aan de rug, hoofdpijn en duizeligheid. De hond moet de pijn verdragen, omdat ze dit niet kunnen melden!††

†††† Hondenharnas voor alle hondenrassen
Met een goed passend harnas worden alle krachten geheel verdeeld over de borstkast van de hond. Lossen van de wervelkolom is belangrijk voor alle honden, vooral als zij lijden aan aandoeningen van de gewrichten (heupdysplasie, spondylosis, enz.) Of als ze te lange wervelkolom hebben (bijvoorbeeld tekkels, basset, etc.)

Verhoogde veiligheid tijdens de wandelingen: een strop van het harnas is comfortabel om de hond snel en stevig te kunnen grijpen indien nodig. In dit geval zal de hond het prettiger vinden om de greep van de riem op zijn rug te hebben, en niet de kraag (de hond zou veel pijn en druk op de keel hebben gevoeld), vooral als de hond oud, ziek of erg gevoelig is.

†Let op! Het is zo, dat door te trekken aan de lijn van de halsband kan de hand van de hondeneigenaar beschadig worden. De kans dat het†† met dragen van harnaas gebeuren is klein!Als de hond in de problemen is(bijvoorbeeld, hij kan niet loskomen uit de sloot), dan is het makkelijker en veiliger om haar harnas te gebruiken in plaats van een kraag.

Het merk Fordogtrainers biedt een ruime assortiment van hondentuigen aan voor verschillende rassen. Een varieteit aan constructies en gebruikte materialen van de hoogste kwaliteit (nylon, leer, elementen van decoratie) staan garant voor een optimale keuze voor iedere hond.

Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl