Hoe wen je de hond aan het dragen van een muilkorf?✷

Hoe moet u uw hond aan een muilkorf wennen?En hoe gaat dit in de praktijk?

 Het belangrijkste in dit proces is: laat het geen negatieve emoties creëren ten opzichte van de muilkorf.

Bijvoorbeeld: tijdens de vaccinatie van uw hond of het schoonmaken van de ogen doe nooit de muilkorf aan! Doe gewoon een bandage om.



 Hoe moet u beginnen: Doe het thuis- in een rustige, vertrouwde omgeving van de hond. Eerst laat je het aan de hond zien, ruiken, kijken, maar laat hem er niet mee spelen! Leg een traktatie in het muilkorfje en voed uw hond vanuit de kom. Beloon uw hond!

Herhaal dit na een aantal dagen. tijdens het voeren doet u heel voorzichtig het riempje van de snuit om het hoofd van hond. leg in het gaatje van de muilkorf een paar brokjes eten en naar een paar minuutjes doet u de muilkorf van de hond af. Tijdens de volgende trainingssessies doet u hetzelfde maar een paar minuten langer

 De meest voorkomende fouten:

De hond probeert de korf met de poten af ​​te nemen.
Misschien bent u te snel overgegaan naar de volgende fase tijdens het leren.

Let op! Op het moment dat de hond probeert een muilkorf uit te doen, moet u hem niet helpen. de hond zal het ervaren als een bevestiging van haar acties. Het is beter om haar aandacht af te leiden, bijvoorbeeld door een favoriet speeltje of door het geven van het commando "Raf". Pas daarnaar verwijderd u de snuit en geeft u weer een traktatie.

Muilkorf voor Aanvalwerk

Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl