Hoe kun je een puppy aan de lijn leren lopen?

Hoe laat u uw pup aan de hondenlijn wennen?

Dus hoe kun je een puppy aan de lijn leren lopen? De eerste stap om aan de lijn te leren lopen is om de puppy aan de halsband te laten wennen. Doe de halsband aan als de pup bjivoorbeeld aan het eten of speen is, onder uw toezicht. Leid de puppy af van zijn gedachten over de halsband.
Verstelbare Leren Tuigje voor Bordeaux Dog| Trainen en Wandelen
Doe de halsband uit zodra de pup stopt met het proberen om deze halsband zelfs uit te doen. Als u het uitdoet op een moment als de pup dat zelfs probeert te doen, moedigt u hem gewoon aan om tegen de halsband te vechten. Het zal hem lijken dat hij deze strijd heeft gewonnen en het is hem gelukt om de halsband weg te doen.

Net als het dragen van een horloge of een ring, lijkt het ongemakkelijk aan het begin, kan het dragen van een halsband aanvankelijk de pup irriteren. Maar in de loop van de tijd zal hij er echter aan wennen. Natuurlijk moet de halsband goed aan de nek passen en mag† niet van hard of niet comfortabel materiaal worden gemaakt.† Lichte nylon halsband met een sterke plastic gesp is een goede keuze. FDT houdt zich al lang met hondenuitrusting bezig, op onze website kunt u nylon halsbanden, nylon hondenlijnen of lederen honderiemen van hoge kwaliteit bekijken en bestellen.

Klik hier om de afbeelding te vergroten

 
Hoe kunt u een puppy aan de hondenlijn leren lopen?
 

†Jonge Husky aan de lijn

Raadpleeg uw fokker en dierenarts of het veilig is om de hond van uw ras met de halsband te laten als hij niet aan de lijn is. Bij sommige rassen, vooral jachthonden, moet de halsband tijdens het werken in het veld verwijderd worden, omdat de hond zich kan vastklampen voor struiken of andere voorwerpen en zichzelf kan verwonden.

Sommige fokkers bereiden puppy's voor op het dragen van een halsband van tevoren en binden kleurrijke linten vanaf† hun kindertijd. In ieder geval zal uw puppy waarschijnlijk binnen enkele dagen na de uitwerking van de voorwaardelijke reflex de halsband negeren.

Is het een tweede staart of een stuk speelgoed?

De volgende stap voorziet het wennen aan de muilkorf. Sommige puppy's lijken geschokt van een plotselinge bevestiging van een riem. In dit geval kunt u beginnen met een lint of een veter enz. Als u eraan gewend raakt, voeg dan extra lengte aan het harnas toe.

Honden kunnen de leiband een paar centimeters van de halsband te kauwen, dus al snel slagen ze erin om de lijn te bijten en zich te bevrijden. Let† erop als u de riemen niet te vaak wilt veranderen.

Bevestig de riem aan de halsband op het moment dat de puppy aan het eten of spelen is, en laat hem aan het nieuwe voorwerp wennen. Doe de lijn uit als de pupy het vergeet.

Laat de riem niet aan de halsband zonder toezicht hangen. Ten eerste, het kan de hondenlijn beschadigen, en ten tweede Ė een hond verwonden, die kan worden door een riem over een boom of andere dingen struikelen.

Leid uw puppy af door te spelen of een andere activiteiten als hij bezorgd lijkt te zijn door een leiband of begint hem te kauwen.

Hoe kun je een puppy aan de lijn leren lopen?

Lesmethodes hoe u de puppy aan de hondenlin kunt† wennen

Lesmethode

Voordat u de puppy aan de hondenlin laat wennen, moet u uw puppy trainen om naar u toe te komen en met u mee te lopen. Hiervoor is het het beste om snoepjes te gebruiken. Wees niet bang dat de puppy altijd een snoepje zal vragen om aan de lijn te lopen. Lopen aan de lijn is zelf een beloning voor de pupy, maar hij weet dat nog niet. Met behulp van snoepjes kunt u de puppy leren bewegen in de richting die voor u geschikt is.

De maaltijd is vooral goed daarvoor. Met een hondenkom in uw handen kunt u uw puppy makkelijk leren om naar u toe te rennen en bij u te lopen.

Telkens als de puppy de actie, die u nodig hebt, uitvoert, wees klaar om hem te belonen met een klein snoepje, lof, spelletje of een favoriete activiteit.

De hondenlijn heeft twee kanten

Is het al bekend hoe je een puppy aan de lijn kunt leren lopen? Dus, nadat u uw puppy aan de halsband en de lijn hebt gewend, en ook bij u te lopen, ben je klaar om het vrije uiteinde van de riem in uw handen te nemen.

Als de puppy koppig is en nergens heen wil, kunt u hem niet dwingen om te bewegen. Uw doel is om de puppy te laten ontspannen. Hij moet wennen aan het feit dat de lijn geen druk op hem uitoefent.

Een hond die aan de hondenlijn wordt gesleept kan een keelschade krijgen, dat bij sommige rassen erg gevaarlijk is. De eigenaar moet leren om de hond zonder moeiten met de riem te besturen, anders kan hij zelf gewond raken, bijvoorbeeld met een scherpe beweging van de hond.

Het is vreemd genoeg, maar de hond veroorzaak het probleem van een gespannen lijn niet, dat is zijn† eigenaar. Mensen geloven instinctief dat de lijn in gespannen moet zijn, en dat de natuurlijke reactie van een hond is om aan de lijn te trekken.

Vanaf de eerste minuut dat u de leiband in handen neemt, houd hem dan vrij. Volg de hond af en toe, en de rest van de tijd gebruik de vaardigheden die u hebt ontwikkeld om je hond te verleiden om u te volgen. Verzet de impuls om de hond aan de lijn te trekken. Leg contact met de hond met behulp van uw stem, lichaamstaal en verschillende manieren van motivatie. Houd de aandacht van de hond door een mentale band, en niet met een hondenlijn.

Als uw puppy u probeert te trekken, moet u rustig stoppen. De puppy moet begrijpen dat het trekken aan de riem zinloos is, het werkt niet. En als iets niet werkt, stoppen zowel mensen als honden uiteindelijk ermee. Daarom is het erg belangrijk vanaf het begin om de puppy te laten begrijpen dat je niet letterlijk "aan zijn lijn" zal lopen. Dan zal de spanning van de riem nooit een gewoonte worden en u zal van veel problemen ontdoen.

Zodra de pupy heeft gemerkt dat de poging om je te trekken niet werkte, omdat je stopte, richt zijn aandacht op het spel "volg mij". Het spel moet leuk en spannend zijn en moet worden ondersteund door een snoepje.

Als het u lijkt dat deze training te moeilijk is, bedenk dan dat een puppy groeien en opvoeden een moeilijke taak is. De pup leert voortdurend, los van wat u wel of niet doet. In feite is dit niet zoveel werk, als spel en plezier. Het is de antwoord op de vraag "hoe kun je een puppy aan de lijn leren lopen?".

Klassieke korte hondenlijn voor controle over uw hondGevlochten leren hondenriem met ronde handvatLeren ingenaaide hondenriem om met 2 honden te wandelen❺Hoge Kwalteit Lederen Honden Leiband voor Training

In onze webwinkel kunt u allerlei halsbanden en hondenlijnen voor uw pup kiezen, zo kunt u de adviezen makkelijk volgen.

Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl