Hondentaal

Hoe lichaamstaal van hond begrijpen?

1. Hoe kunt u de lichaamstaal van uw hond begrijpen?

U kunt niet luider en alleen door het middel van het bevel en de orders communiceren. Zeker en vast kijkt u elke dag uw huisdier naar, speelt ermee en aait hem. Maar niet elke hondenbezitter kan het gedrag van zijn hond meteen kwalificeren. Wat betekent elk blik van uw hond, als hij weggaat en terugkomt? Op het ogenblik zet hij zijn snuit op uw knie en nadien gaat die in de de hoek gaan liggen. Wat betekent die bewegingen en gebaren van de honden ? Hoe maakt uw contact en hoe kunt u uw huisdier begrijpen? Er zal geen elektronische translator of encyclopedie helpen. De hondenbezitter moet zijn hond begrijpen hier en nu, onmiddellijk vanaf het ogenblikje. Vaak verstaan dierentaal wij niet letterlijk, manieren van hun gedrag, vanwege zoveel verschillen, hun taal klinkt helemaal anders dan deze van ons.

Klik hier om de afbeelding te vergroten

Prachtige nylon halsband voor Dobermann

2. Wegkijken

Bijvoorbeeld, uw hond kijkt niet u rechtstreeks aan, maar keert blik af. Dat betekent nog niet dat de hond niet met u wilt communiceren. In hun taal is directe inzicht in de ogen dus de teken van gevaar en agressie. Daardoor mag u directe oog in oog contact niet gebruiken en rechtstreeks naar uw hond zijn ogen rechtstreeks kijken. Jawel, uw huisdier kunt zijn wijsheid laten tonen en van deze oog aanval van uw handen ontglippen. U bent de leider voor hem en dat betekent om weg te gaan van het agressie. Maar wat als het een vreemde hond is? En uw hond kunt ook wel eens wrok koesteren.

3. De buik laat zien

Soms als uw de hond aait, rolt hij om zijn rug op en laat zijn buik zien, weleens kan uw hond onverwachtelijk plassen. In geen enkel geval niet boos worden op uw hond - plassen is een teken van volle vertrouwen en bedwang aan eigenaar en de leider. Denk even zelf dat de buik een kwetsbaarste lichaamsdeel van de hond is. Als hond zelf zijn buik laten zien is het de teken dat hij volledig afhankelijk van u is.

4. Lachende honden

Wat betekent wanneer uw hond een ‘glimlach’ laat zien? Jawel jawel, soms het lijkt erop dat de hond lacht, alsof hij zich verheugt over je uiterlijk of om een andere reden. U zult verrast zijn maar dit is weer een teken van het nederigheid! Opende mond en uitgerekte mondhoeken, zijn oren even toe, misschien zelfs gebogen voorpoten - dit zijn allemaal tekenen van gehoorzaamheid van de hond. Als de hond op je springt en blaft, op en neer springt op zijn achterpoten, op je leunt of op zijn voorpoten landt om zich weer van de grond af te duwen, dan wil hij u opruien, u wat van zijn activiteit overdragen en nu met je spelen. Hij wil je helemaal niet aanvallen en dit is geen teken van een dreiging van hem. De hond wil gewoon spelen.

5. De hond gromt

We beschrijven de situatie wanneer een hond zijn agressie kan tonen. Het is bijvoorbeeld gerelateerd aan het bot dat u vanuit zijn kom heb afgetrokken of aan een belangrijk object voor jou, dat ze gekozen had als een spelletje, zelfs als het je linkse sneaker was. Probeer je het bot dat je hond kauwt te pakken en in een kom te leggen? De hond zal gespannen kijken en zijn lichaam zal worden geassembleerd en klaar om aan te vallen of te springen. Het hoofd zal iets lager gaan, de oren zullen ingedrukt worden, de hond zal scheel kijken naar je nadering en manipulaties, het kan zelfs grijnzen.

Pitbull hondenhalsband van leer met blauwe stenen |
Extra breedLet op! Hij staat op het punt wanneer zijn gezicht en haar gebrul te rimmen, als er geen actie wordt ondernomen, springt hij helemaal op zijn voorpoten en het haar op de achterkant van zijn nek gaat rechtop staan. De hond maakt geen grapje, nog een second en hij bijt je in de hand of in een het been. Ja, misschien zal hij later spijt krijgen van zijn gedrag, maar op het ogenblik is hij zeer vastbesloten! Je zou zo hond niet moeten opvoeden, hij zou u geen agressie moeten tonen. De grenzen van het toegestane kunnen te ver uit elkaar liggen en de volgende keer zal het je niet zo lang waarschuwen.

6. Agressie vanuit angst

Er zijn veel video's op het internet, waar de hondenfokkers trekken een masker aan met de bedoeling om een hond of een poes bang te maken. In dit geval voelt een dier zich echt bang. De hond kunt dicht bij de muur blijven, grommen en zijn tanden ontbloten. Jawel, de hond laat zijn intenties zien, maar de kans is klein dat hij zal proberen om aan te vallen. Maar uw omdraaien weg van de hond zullen we u toch niet adviseren.

De bandog met bijtmouw van Fordogtrainers

7. De hond draait zich opzij op zijkant

Stel dat u uw hond dwangt voor iets maar tijdens het leergesprek draait uw hond zich opzij af en het lijkt alsof hij naar u niet luistert en geeft u geen respect. Er zou een wens kunnen ontstaan om dit stoute dier tegenhouden en aan de riem trekken en laten hem gaan zitten als u wilt! Maar nee! U begrijpt niet volledig het gedrag van de hond! De hond ziet u woede en wat hij kan doen is proberen u te geruststellen, dus hij draait zich opzij, en wat u dacht is dat hij zat en rechtstreeks naar uw kant gekeken heeft, dan opgevat u dat als de agressie van hem en ongehoorzaamheid van hem. De enige dat hij wilt dat voor maar vrede aan hem geeft.

Zwarte leren muilkorf op hond van onze klant

8. U ook wat aandacht besteden aan de staart van uw hond

We adviseren u ook wat aandacht besteden aan de staart van uw hond - het is een duidelijke voorwerp om de hondachtige gedrag te begrijpen. Staart kunt u zijn liefde tonen : kijk eens, hoe intensief uw huisdier zijn staart kwispelt, wanneer u naar huis eindelijk aankomt! De staart kunt even letterlijk ronddraaien. Als een hond zijn staart afklemt dan tussen de achterpoten - heeft hij een onderwerping bij roedelleider. In het bijzijn van andere honden (aan het wandelen, in speeltuin) zo’n gedrag misschien demonstreert hij zijn eigen lage sociale status, zelfvertrouwen, positie in zijn roedel, hiėrarchie. Er mag niet verbaast worden dat de honden hebben hun eigen maatschappij, daarna hebben ze hun eigen plaats in het gemeenschap evenals zijn zelfrespect en karakter. Sommige honden kunnen de anderen beschermen en anderen hebben zelf bescherming nodig.

Klik hier om de afbeelding te vergroten

Leren bruine hondentuig

Franse Buldog van onze klant in onze hondentuig

9. Blaffen, hijgen, piepen

Erg belangrijk is om te kunnen afleiden van de toonsoort van blaffen in de honden. U kunt verschil tussen vrolijke blaffen en agressieve gegrom begrijpen. Als de hond zich heb vermist of wilt wandelen dan kan uw hond jammeren. Natuurlijk, het is niet menselijke geluid die praktisch elk kan begrijpen.

10.Conclusie voor roedelleider

Let op voor de aandacht aan uw huisdier. Besteed aandacht aan zijn gedrag. Maar maak liever geen analogieėn tussen het gedrag van de hond en het gedrag van mensen. De hond als een sociale dier en hij woont in roedel en jouw taak is om de roedelleider te worden. Zonder te twijfelen - de roedelleider moet goed zijn “ondergeschikten” begrijpen. Op den duur, u zal “hondentaal”weten.
Er zijn een ruime keuze aan de goederen voor training van de eigen productie

 Labrador Leren MuilkorfAlle Seizoenen Draad Muilkorf voor PitbullPitbull hondenhalsband van leer met blauwe stenen | Extra
breed

Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl