Beste Geleidehondentuig

Welke Geleidehondentuig om te Kiezen?

Blindengeleidehond spelen een belangrijke rol voor de slechtziende mensen. Ze helpen hen aanwijzingen op te volgen en te socialiseren in de samenleving. Een geleidehond heeft een gespecialiseerde uitrusting nodig om mensen met beperkte vaardigheden te helpen en dit met maximaal effect te doen.

Wat is het beste hondentuig voor de blindengeleidehond? Er zijn van 2 tuigen, die samen met experts zijn ontworpen en door professionals zijn geproduceerd.

Het eerste model van geleidehondentuig is gemaakt van hoogwaardig echt leer. Het is duurzaam en slijtvast. De tuig heeft een korte handgreep aan de achterkant en een lange verwijderbaare handgreep. Beiden zijn gedekt met leer. Grote handgreep is gemakkelijk vrijstaand met quick-release gespen en de kleine is bevestigd. Bovendien blijft het lange handvat altijd in de positie waarin de handler het heeft verlaten.

Dit leren geleidehondentuig is verstelbaar. U kunt de maat van de tuig regelen en perfect op uw hond afstemmen. De tuig is heel gemakkelijk aan en uit te trekken met een quick-detach gesp. Er is ook een brede D-ring aan de achterkant voor bevestiging aan de lijn. Metalen details van de tuig zijn van messing. Ze zijn gelast, stevig en roestbestendig.

Er zijn de reflectieve strepen op de hondentuig om een hond zichtbaar in het donker te maken. Teken aan beide kanten Velcro strippen om de hond te identificeren.

Natuurlijk leer is extra sterk en veilig voor het hondenmateriaal. Het past zich aan de lichaamscontouren aan en biedt uitzonderlijk comfort en luchtcirculatie. De tuig is maximaal functioneel en handig in gebruik. Het is ook geschikt voor geleidehondentraining.

Het tweede model is gemaakt van nylon. Het is ongelooflijk duurzaam, lichtgewicht en weerbestendig. Dit nylon geleidehondentuig zal niet uitrekken of bederven onder invloed van nat en water. Borstband aan de voorkant is van tweelaags nylon voor extra stevigheid en comfort voor de hond. Er is de reflectieve riem op de borst om de zichtbaarheid in het donker te vergroten.

De tuig heeft twee handvatten: een korte en een lange. Het korte nylon handvat aan de achterkant is betrouwbaar gestikt om de tuig. Het lange handvat is van stevig en licht staal dat bedekt is met nylon. Het handvat ligt niet op de rug van de hond en blijft altijd in een vaste positie staan. Twee quick-detach gespen maken het mogelijk het handvat te verwijderen en dit tuig te gebruiken voor training.

De riemen van de tuig zijn breed om te voorkomen dat ze in de huid van de hond snijden en wrijven. Elke riem is op sommige plaatsen zorgvuldig genaaid en dubbel gestikt. Onderbuikband is eenvoudig aan te passen. Het maakt harnasafmetingen mogelijk. Er is ook een quick-detachable gesp van gegoten plastic, wat u tijd bespaart wanneer u dit tuig op de hond legt.

Een riem is vastgemaakt aan de drijvende O-ring op het kleine handvat. Alle metalen fittingen zijn gelast, solide en corrosiebestendig en gemaakt van verchroomd staal. U kunt kiezen voor ID-patches, die aan beide kanten op klittenband zijn bevestigd.

Beide hondentuigen zijn geschikt voor middelgrote en grote honden.

Als u heeft vraag neemt contact met ons op info@fordogtrainers.nl of Facebook

 Bekijk onze geleidehondentuigen

 

Zwart Nylon Hondentuig voor BlindengeleidehondenWitte Lederen Geleidehonden Tuig

 
Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl