Hondentuigen - een Goede Alternatief voor de Halsbanden

De Tuigen voor uw Honden

      Vele honden deskundigen denken dat speciale hondentuigen een redelijke en goede alternatief voor de halsbanden zijn. De hondentuigen zijn zeer populair, maar ongelukkigerwijs, worden ze door klanten toch ondergewaardeerd. Er is een beschouwing die gebaseerd is op het feiten dat een regelmatig gebruik van een eenvoudige halsband (wij spreken niet over modellen voor training en zeker niet over strenge modellen) in de meeste gevallen leidt tot meervoudige pijnlijke trauma’s van de bovenste wervelkolom segmenten en ook trauma’s van rug en nek spieren van de dier.

Het lichte hondentuig van nylon

Een Lichte Tuig van Nylon

     De psychologen beweren dat juist deze pijnkijke gevoelens een groot deel van alle gedragsproblemen veroorzaken waaronder de bekende agressie, vervreemding, apathie, tonen van mindere interesse voor de omgeving etc. Dankzij de comfortabele structuur en de gelijkmatige gewichtsverdeling, zijn in sommige gevallen de hondentuigen een betere keuze, om ten minste elke dag met uw huisdier te wandelen.

Het merk Fordogtrainers biedt een ruime assortiment van hondentuigen aan voor verschillende rassen. Een variėteit aan constructies en gebruikte materialen van de hoogste kwaliteit (nylon, leer, elementen van decoratie) staan garant voor een optimale keuze voor iedere hond. De hondentuigen voor het wandelen worden in de regel met halsbanden en hondenlijnen van dezelfde productsoort geleverd, zodat het gemakkelijk is om een stijlvolle stel te kopen.

Hondentuig voor trekwerk

De Lederen Hondentuig om met Puppies te Wandelen en Trainen 

      De sportieve hondentuigen (voor training) zijn ook speciale sets die gebruikt worden bij portieve africhtingen, tijdens strijden en ook tijdens een training van honden voor een speciale dienst. Er zijn diverse soorten van hondentuigen: cargo-hondentuigen – ze worden meestal gebruikt voor regelmatige trainingen en bij deelname aan weightpulling competities; sleetuigen (slee sport); gezamenlijke hondentuigen (bijvoorbeeld, een comfortabele constructie van het sleetuig voor skijoring) en speciale hondentuigen - de tuigen voor de hond - gids.

Hondentuig om uw hond te trainen

Universeel Lederen Hondentuig op Belgische Mechelaar

     De hondentuigen van bovengenoemde soorten hebben belangrijke constructie verschillen en ze worden geproduceerd van verschillende materialen. Op deze manier wordt het hondentuig voor de hond-gids, als regel, van duurzame meerlagige leder of duurzame nylon genaaid, met betrouwbare gespen en comfortabele brede riempjes; het sleetuig wordt van nylon en zonder gespen genaaid, maar met zachte, glijdende voering onder borst en buik van de hond, en in veel modellen van cargo-hondentuigen is er geen kruisstuk.

Universeel hondentuig van leer 
Universeel Lederen Hondentuig op Dalmatier
Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl