Europese hondenhalsbanden, te kiezen en te kopen

Europese halsbanden in Europese Hondenwinkel Online

De halsbanden die moderne industrie tegenwoordig biedt. Wij zullen u helpen om juiste keuze te maken en om uw dier met passende accessoires voor hem te verkleden.

Het is moeilijk genoeg om zonder hulp de wijde variėteit van halsbanden uit te vinden. De halsbanden die moderne industrie tegenwoordig biedt. Wij zullen u helpen om juiste keuze te maken en om uw dier met passende accessoires voor hem te verkleden. In overeenstemming met opdracht van halsbanden, kunnen ze worden ingedeeld vooreerst in zo’n soorten van hondenhalsbanden:

  • Zachte klassieke halsbanden

  • Halsbanden voor het wandelen

  • Beschermende halsbanden om te trainen

  • Halsband voor protectiewerk

  • Choke halsband

  • Metalen halsbanden met ketting of gewone kettingen

Zachte klassieke halsbanden (het wandelen, met handvat voor protectie- en beschermingwerk). Zo’n halsbanden worden geproduceerdva leder, synthetische materialen of combinatie. Normaal deze halsbanden hebben zachte opvulsel (vilt, vlies, dinne leer met zachte vulling) om maximaal comfort voor uw hond te garanderen.

Exclusieve nappa halsband met aantrekkelijke omvlechtingLeren halsband met nappa opvulsel en mooie omvlechting in beige Leren halsband opgevuld met dikke vilt (breedte 25 mm)
Leren hondenhalsbanden voor medium en grote honden


Halsbanden voor het wandelen zijn het breedste wijdverspreide soort. In de regel hebben ze een half-ring om hondenriem vast te zetten. Het kan worden gevestigd naast de gesp die de dier in deze situatie zal niet bemoeilijken om zijn hoofd te bewegen. Ook de half-ring kan op de overkant van halsband zijn – dan de eigenaar van hond zal geen nodig hebben om naar de ring te zoeken, als hij zijn hond wilt vastzetten (de gesp zoals de zwaarste deel, zal vallen naar de bodem op de nek van hond).


Beschermende halsbanden om te trainen hebben een handvat die heel gemakkelijk in gebruik is. Eigenaar van de hond kan deze handvat houden, zodat de hond achteraan blijft. De ring voor een riem hangt noch op de handvat zichzelf noch precies onder hem. Gewoonlijk is er nog een half-ring naast de gesp en het is beter om uw hond tijdens het werk precies aan deze ring vast te zetten.


Halsband voor protectiewerk is het duurzaamste en het meest langdurige soort. Het is ontworpen voor de hond om op een riem onophoudelijk te blijven, daarom moet deze product de robuustheid hebben. De belangrijkste kenmerk van halsband voor protectiewerk is dat de riem passeert via de half-ring en dan de riem wordt vastgemaakt met de gesp.


Op deze manier de energies van hondrukken worden gemaakt niet tegen gesp, maar wel tegen dikke material die via de ring passeert. De gesp is op de top en het verstoort de hond niet.


Choke halsband (metalen ketting, leren of synthetische choke halsband). Zo’n halsbanden worden vaak gebruikt zoals halsbanden voor training of voor honden shows. Maar de lichte gewicht maakt hen ook comfortabel in alledaagse leven. De choke actie van deze halsband wordt bemerkt door honden zoals de meeste nabije naturele voorwaarden van opvoeding in de bende: een moeder leert haar baby dier door lichte choke van zijn nek.


Iedere degelijke indruk van de hond, vooral een puppy, moet tegelijkertijd kort en nauwkeuring zijn; of op andere manier zal iedere waarde van training verliezen. Eerder dan toelating voor de beginner om deze halsband te gebruiken, moet de geoefende instructeur alle details vertellen en tonen welke indruk deze halsband op de hond moet hebben.


Metalen halsbanden met ketting of gewone kettingen moeten worden gemaakt van de duurzame metaalmengsel, alle verbindingen moeten worden gesoldeerd of gelast en de laag moet worden gezet op zo’n wijze dat het de hond niet zal beschadigen. Tegenwoordig hebben veel honden last van allergie voor metaalmengsellen die nikkel bevatten. Daarom is speciale compositie op de basis van messing ontwikkeld. Het noemt ‘curogan’, deze materiaal heeft donkere rode kleur die een beetje sterkere dan kleur van messing is. Maar het belangrijkst is dat deze metaal geen allergie van de hond aan doet.


De eigenaar van hond moet altijd herinneren dat enkele kettingen even van hoge kwaliteit de huid van lichte honden kunnen kleuren. Dus voordat u naar honden show gaat, is het altijd beter om eerst deze kettingen te proberen.


En nog een opmerking:

Honden met kort haar of honden met lange pluizige vacht worden vertoond met dinne, uitgewerkte kettingen. Het is speciaal om een nek van de hond visueel niet te verdelen en ook op deze manier zal de vacht niet verkreukelde worden. Kiest de kleiner verbinding en dan ketting zal vacht van de hond minder beschadigen. Het is de reden waarom de eigenaars van schepers gebruken kettingen met lange verbindingen (tot 5 cm).Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl