Waarom Rent de Hond Weg?

De Hond Rent Weg


Waarom rent de hond weg van de eigenaar? Wat moet u doen als de hond weg rent en niet terug komt om de commando? Dit probleem komt vaak voor, daarom gaan wij uitvinden waar het door komt en wat u moet doen.


Er zijn honden die geboren zijn met de nijging tot zwerven. Zij hebben de dichtheid van bestaan met een mens niet nodig, zij voelen zich goed tijdens de afwezigheid van de eigenaar, en wanneer zij buiten zijn, gebruiken zij elke mogelijkheid om weg te rennen. Hier moet u zeker zijn, dat de hond weg rent juist door de genetische aanleg, en niet door de wandelingen, die veel te weinig zijn en zij de energie ergens moet verspillen. En hier voor moet zij rennen en springen. U moet ook zeker zijn dat de hond niet weg rent van u, omdat ze bang voor u is. Zolang de gewoonte van de hond om weg te rennen niet onder de controle is, moet u wandelen met een lange hondenlijn, zodat ze op een afstand kan rennen maar altijd onder controle blijven. Laat de hond niet los van de lijn als u niet zeker bent dat ze niet weg rent.

Nog vaker komt het voor dat de hond niet weg rent maar tijdens de wandelingen blijft op een veilige afstand van de eigenaar. Hier mee staat de hond niet toe om haar te vangen en vast te maken aan de lijn. Dit gebeurt wanneer tijdens het leren van de commando "Aan de voet!" waren fouten gemaakt en ook wanneer u fouten maakten tijdens het roepen van de hond. Dit kunnen zijn:

- als u de hond roept alleen om haar vast te maken aan de lijn en naar huis te gaan; - als u de hond roept om haar te straffen (zelfs als het soms gebeurt). Elke straf wanneer de hond bij u komt - zal ze nooit vergeten. En de straf zal altijd te maken hebben met het feit dat zij bij u komt. Dus de hond denkt zo - ik kom en ik wordt gestraft. Voor dat wat er voor was, wat zij slecht heeft gedaan telt niet, omdat de straf kwam nadat de hond bij u was gekomen. - de eigenaar begint te rennen achter de hond, om haar in te halen en vast te maken aan de lijn.

Om de situatie te verbeteren moet u NOOIT:

- achter de hond rennen, als ze niet komt op de commando "aan de voet"; - de hond straffen, die bij u is gekomen op de commando "aan de voet"; - roep de hond niet met commando "aan de voet" alleen om haar vast te maken aan de lijn en om naar huis te gaan;

Als het nu al gebeurt is dat de commando "aan de voet" geassocieerd wordt door de hond met iets negatiefs, met straf, met de hondenlijn, met schreeuwen en duwen, u moet in dit geval de commando woord veranderen en opnieuw de vaardigheid afwerken. Uw taak is - zo te doen dat de hond duidelijke associatie heeft met de commando, bijvoorbeeld "HIER" betekent dat als zij bij de eigenaar komt zij iets lekkers zal krijgen, of dat er met haar gespeelt wordt. Train tijdens de wandelingen. Geef de commando aantal keer tijdens de wandelingen. Niet alleen wanneer u naar huis gaat maar ook gewoon.


De hond op instinctmatige manier begrijpen dat als ze bij u komt dat het voor haar goed is. En niet anders.

Bij noodzakkelijkheid raad pleeg een ervaren trainer, die ter plekke op de fouten kan kijken die u maakt en zal u manier aanraden om uw hond op te voeden.

Op een ervaren manier is het vastgemaakt dat hoe ouder een hond hoe moeilijker het is om haar commando's te leren. Maar zonder deze comanndo is het samenleven onhandig, dus volg de advieen die wij u hebben aangeraden.

Nog een manier op uw hond te leren komen op de commando en niet weg rennen wanneer zij het hoort. Laat de hond wandelen op een hele lange hondenlijn - 15-20 m. Laat haar lopen, wandelen, en wanneer ze ver genoge van u is, geef commando "Kom hier". Als de hond weg wil rennen, op het moment wanneer zij dat begin te doen, gooi iets lawaai makend haar kant op. Een bos met sleutels, blik. Zo'n actie zal de hond verbazen en u zal een paar seconden hebben om de commando te herhalen en de hond te roepen. Roep duidelijk. Herhaal de commando niet heel veel keer. Het moeten duidelijke uitgesproken worden zijn. Als de hond niet op de commando wil komen, trek haar naar zich toe met behulp van de hondenlijk, en wanneer zij komt, en naast u is - lof haar, beloon haar heel duidelijk. Dit vaardigheid moet u altijd vastmaken. In verschillenden situaties op verschillende terreinen. En altijd beloon uw hond, wanneer zij bewegingen maakt uw richten op, bij u komt, en wanneer ze naast is - dat is zeker een beloning in een vorm van aai, spel of snoepgoed.Klik hier om over te gaan naar Lederen Hondenlijnen of hier voor Nylon Hondenlijnen.


Hond aan een Hondenlijn
Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl