Over Mantrailing

Over Mantrailing

Het is een spoor werk. GEEN sport. Deze opleiding methodiek van honden van achtervolgen van mensen volgens zijn individuele geur (maakt niet uit welke: frisse spoor, het kan ook geur van "zware" delen zijn, en ook geur van ademhaling en zo voort). Deze methodiek is gemaakt voor het verhogen van effectiviteit juist voor echte zoek werk. Zowel voor het verhogen van team effectiviteit als voor succesvolle persoonlijk zoektocht van een slachtoffer. Behalve het gebruik van methodiek voor politie, zijn er ook voordelen voor zoek-reddings werk.

Afgerichte en goed voorbereide volgens deze methodiek honden "niet gehecht" aan de track van directe afdrukken van de voorbij gelopen persoon en werken op de comfortabele voor hun manier, daar waar het "ruikt". Feitelijk bewegen ze zich vlot in de geur gang, op een best goed snelheid (wat belangrijk is voor echte werk) bewegen zich volgens de stroom van de geur en kiest de nodige bocht en juiste richting. Stijl van hun werk (is niet noodzaakelijk om met de neus in de grond gedrukt te gaan) staat toe om ze te gebruiken op elke relief en elke oppervlakte. Hond werkt aan de leiband, hond werkt vanaf een bekende gebied (huis van het persoon, auto, bekende plaats van zijn verblijf, plaats van de ingang in het bos, plaats waar het persoon voor de laatse keer gezien was en zo voort) en bewegeet zich, afgerichte hond verlaat niet de geur gang, bewegeet zich en achtervolgt de mens volgens zijn geur.

Geplaatste en afgerichte volgens deze methodiek honden kunnen gemiddeld met tot 2-5 dagen oude sporen in natuurlijke gebied werken en gemiddel 1-3 dagen in stedelijke gebied met allerlei bedekkingen (asfalt, beton, kiezelsteen en zo voort), wat ook toestaat om ze te gebruiken voor echte zoek werk.

Methodiek, stelt onder, dat afgeriche honden werken met allerlei vieze afdekkingen (dus een hond zal niet in de war raken daar, waar alles is "ingetrapt door verwanten"), zij kan gerust de nodige voor haar geur vinden want ze is zo opgeleid.

Opleiding gaat op zo'n manier dat beweging volgens de spoor wordt voor de hond de meest boeiende spel ter wereld! Dat staat de hond toe om een grote afstand te gaan, en gemotiveert blijven op het proces van bewing volgens de spoor en achtervolgen, gebruik maken van natuurlijke instincten. Bijvoorbeeld, honden uit Sint-Petersburg, die waren op het eerste gelijke workschop hebben al ervaring van het lopen van de spoor tot 5-7 km (volgens navigatie), met oudheid van 2-3 dagen, hierbij bevestigt door de slachtoffer.

Honden worden opgeleid om de spoor van de auto te nemen (wanneer, bijvoorbeeld, een persoon met de auto is gegaan om paddenstoelen te verzamelen), staat toe om de spoor te nemen, in zulke gevallen als de spoor uit het huis in een woon gebied, waar, bijvoorbeeld, het kind woont, die weg is gegaan voor een wandeling en niet terug is gekomen, staat toe om ook te werken met de stedelijk sporen (dus als een persoon een weg is overgegaan, de hond zal niet in de war raken). Zo'n hond kan de geur gang achter volgen, zelfs van een kind die op de handen gedragen was (die zelf geen afdrukken heeft achtergelaten).

Al deze momenten zijn serieus afgewerkt in de praktijk in Internationale instituut van voorbereiding van zoek-honden. Deze instituut bereid in de hele wereld (USA, EUropa) effectieve begeleiders met honden voor, die regelmatig echte gevallen hebben en deel nemen in de meest verscheidenen zoek en reddings operaties.

Zelfs als de spoor veel te lang is en de hond moet afgezet worden omdat ze te moe is, of door de dezelfde reden de hond de spoor kwijt raakt, zal zij het laten zien - in elke geval, bij een zoek team zal veel informatie komen over waar de spoor naar kan leiden en in welke richting is het effectiever om de zoekwerk op te stellen met patrouille honden.

Honden van Mantrailing staat toen om effectieve zoek werk taktiek op te stellen en tijd en hulpbronnen te verminderen.

Dat is alles over praktische nuttigheid.

Het meest belangrijkste - is een hele interessante soort van voorbereiding van honden, die een begeleider nodig hebben van hoge niveau meesterschap en samenwerkings vaardigheid met de hond.

Voor de Mantrailing cursus zult u de volgenden uitrusting nodig hebben:
- bijzondere lekkernijen
- honden tuig
- 3 meter leiband.

Training met top kwaliteiten

Hier onder kunt u de links vinden die handig kunnen zijn voor Mantrailing. Klik op de link en lees meer nuttige informatie over elke product en kies een uit die het beste voor u en uw hond past!

Honden Bal voor Grote RassenKauwende Uitdagende Magische Honden
SnoepgoedNylon Honden Tuig voor Trekken,
Opsporen, Training en SARBetrouwbaar hondentuig van duurzame
materialenHondenlijn van nylon voor training
en tracking

Voor meer uitgebreide infromatie over onze producten, honden rassen of maten, neem contact op met onze klanten service: info@fordogtrainers.nl

Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl