Waarom worden wij veroverd door de ogen van onze honden?

Waarom beschouwen vele mensen hun honden als eigen kinderen?

Wanneer ik in de toegewijden ogen van mijn hond kijk, smelt ik gewoon. Hoe kan dit kleine wezen zo veel blijheid, liefde en geluk schenken? Tenslotte, zelfs de meest gekke honden eigenaar begrijpt, dat het niet haar/zijn kind is en dat er helemaal geen menselijk DNK in is.

Niet zo lang geleden, kwam ik te weten waarom de honden blikken zulke tedere emoties bij mensen opwekken. En dat was ook wetenschappelijk bewezen! Laatst, heeft de tijdschrift Science een onderzoek gepubliceerd, waar de reden van liefde van de eigenaar voor zijn vierpotige huisdiere was gevonden. Het blijkt dat het te maken heeft met de hormoon oxytocine, ook bekend als "liefde hormoon".

Japanse wetenschappers hebben vastgestelt, dat wanneer wij in de ogen van de hond kijken, en de hond kijkt in onze ogen, oxytocine word bij beiden ontwikkelt. Het lijkt heel erg bij relatie "ouder-kind".

Behalve dat, onderzoek heeft bewezen, dat bij wolven geen oxytocine vrij komt. Als resultaat kan vermoed worden dat honden hebben zich geevolueert in tam worden proces, zich aanpassen en maximale voordelen halen uit de gunstige gehechtheid van de eignaar.

Dit is wat de Japanese wetenschapper Takefumi Kikoesoe uit Azaboe Universiteite zei: "Het is mogelijk dat hoden vlot en onbewust de biologische mechanisme hebben "gesloten", die de relatie tussen ouder en zijn kind ontwikkelt."

Wat moet u doen, als uw puppy u weer in de ogen kijkt? Voel de blijheid en weet - het is liefde!

Hondje in de Muilkorf
Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl