Overmatig Geblaf Bij Honden

Overmatig geblaf bij honden

Vaak wordt de eigenaar geconfronteerd met het probleem van geblaf. De hond blaft voor een lange tijd naar een persoon die het huis binnen is gekomen of blaf gewoon naar de geluiden die zij hoort achter de deur. Kan aanhoudend blaffen naar de voorbijganger op de straat en anderen honden.

Een grote fout maken de eigenaars, die als een reactie op geblaf of een andere ongewenste gedrag, proberen de hond te kalmeren met woorden door haar te aaien of een snoepgoed te geven zodat de hond stil is. Maar hier meer, zonder het door te hebben, beloont hij het dier. Want hoe belonnen wij gewoonlijk een hond? Wij zeggen haar woorden op een kalme en vriendelijke intonatie, aaien, nemen op schoot en geven scnoepgoed.

Dus, een mens beloont het probleem gedrag terwijl hij het probeert op te lossen.

Sommige honden eigenaars denken dat voor het blaffen te hond niet gestraft moet worden, want de hond kan stoppen met bewaken. Dat is een foute mening, u kunt de hond leren op commando te blaffen op in bepaalde situaties, maar helemaal niet aanhoudend.

Vaak stelt de mens de hond bloot aan fysieke straf of zegt gewoon "Foei" of "Af", wat ook gewoonlijk geen succes levert.

Voor het straffen kunt u een onplezier geluid gebruiken, bijvoordeel in eens in uw handen te klappen of een blikje met munten gebruiken of Fishers discs.

Neem een blikje van coca-cola, 0.33, giet het drank eruit en was het. Leg daar 10 munten in, het liefst muntjes die groot zijn en plak de opening dicht, neem het blikjes overaal mee. Zodra de hond probeert zich weer zo te gedragen, zeg "Af" en schud met het blikje. Het blikjes kunt u vervangen met Fishers discs Fishers discs - is een aantal speciale koperen schijven, wiens het geluid door de hond wordt beschouwt als een brul van de leider bij een fout gedradg van een hond. Ze zijn zo gemaakt dat u ze zonder geluid kunt opnemen, leggen op dragen maar in de nodige moment tijdens schudden komt er een geluid uit die lijk op het brul en het leidt het dier af van het ongewenste daad.

Ook is het effectief om de verstuiver te gebruik voor het oplossen van blaf problemen thuis, stel de verstuiver in het spuiten en na het commando "Af" verstuif het water in het smoeltje van de hond.

Waar van te voren moet u zeker zijn dat het thuis warm is en geen tochten zijn anders kan de hond een kou vatten.

Voor het verbeteren van ongewenst gedrag is het ook nodig om elke keer de hond te straffen, als er een probleem op komt. De hond kan niet begrijpen waarom vandaag mag ze wel blaffen en gisteren het niet mocht en ze werdt gestraft door de baas.

Ook de reden van het probleem kan angst zijn voor bepaalde dingen. Bijvoorbeeld, de hond kan bang zijn voor mensen en doordat ze bang is blaft ze naar hun, want de beste bescherming in aanval. Let aandacht op de hond, is haar staart niet tegen haar aangedrukt, probeert ze misschien weg te rennen van de mens, welke haar richting op komt, sommige honden drukken hun straat tegen zichzelf en zelfs schudden.

Als u dergelijke gedrag heeft opgemerkt, dan moet u de hond niet straffen, want met straf zult u het nog erger maken.

In dit geval voor het oplossen van het probleem moet u de hond duidelijk maken, dat een mens of een andere ding geen gevaar voor haar vormen.

Hiervoor kunt u aan vreemde mensen vragen of ze zo vaak mogelijk uw hond kunnen voeren vanuit de hand, met haar praten, aaien en spelen.

Als de hond is bang voor honden, zal zullen de wandelingen met andere honden helpen, training in gehoorzaamheids groepen met andere honden.


Duitse Herder in een Muilkorf


Vaak komt het blaf probleem door de dominatie.

Wat is dat?
Voor elke hond, maakt niet uit welke ras ze is is eigenaardig het gedrag van een wolf. De hond, welke in een gezin leeft, beschouwt zij hun als haar zwerm. In de zwerm besaat een hierarchie, waar een vertegenwoordiger de hoofd is, met andere woorden hij is de aanvoerder van de zwerm. Hoe hoger de positie van het dier in de hierarchie, hoe meer rechten en voordelen hij heeft. Gewoon stel de hoofd de regels in en vereist de uitvoering (domineert). Hij loopt altijd voorin, en dwingt de andere hem te volgen. Het hoofd is de eerste. Hij het eten bij andere zwerm leden afnemen. Hij is de initiatiefnemer van alle acties van de zwerm, of het spellen zijn of jacht. Hij slaapt op hogere plaatsen. In de goed bekende tekenfilm Mowgli, hoofd Akella lag altijd op een hoge steen.

Zo'n gedrag van de honden is in hun vanaf de geboorte, het bepaalt, hoe levensvatbaar de zwerm zal zijn in natuurlijke omstandigheden. Streving naar leiding in de zwerm en een hoofd worden heeft elke hond. Daarom, om de dominatie bij de hond te verminderen, moet u haar niet toe staan om te gedragen als een hoofd. U moet zelf zich zo gedragen, dus:
✔ Ga altijd in en uit de deur eerst. Voor de deur moet u stoppen, eerste gaan daarna pas de hond. De hoofd gaat altijd als eerste.
✔ Ook moet u als eerste de trap op of af gaan. De hond moet hierbij naast lopen of iets achteraf.
✔ Negeer de hond helemaal als ze eten vraagt wanneer u eet. Tijdens uw maaltijd mag ze niet naast u zijn. Nadat u gegeten heeft, pak haar kom in een hand en laat haar zien. In de andere hand neem een stukje mensen eten (koekje, snoepje, fruit of groent) en eet het op terwijl zij kijkt. Daarna geef haar de kom. Hiermee zult u de hond laten zien dat u eerst eet en neemt een deel van haar eten af, zoe doet de hoofd van de zwerm.
✔ Negeer de hond als ze u lastig valt omdat ze wilt spelen of wilt dat u haar aait. Zeg haar streng "Foei" of "Mag niet" en let niet op haar. Als u zelf met haar wilt spelen of aaien, dan moet u haar roepen na 1-2 minuten, beloon haar, speel en aai. De hoofd is de initiatiefnemer van alles acties van de zwerm.
✔ Verbid haar om op het bed of stoel te liggen. Op de verhogingen ligt de hoofd en de hond probeer u verdringen van de "functie van de hoofd". Als u te maken heeft met dat de hond zichzelf als de baas ziet, moet u haar beginnen gehoorzaamheid te trainen met ervaren instructeur of op het training veld in een groep met andere honden.

Juist door deze reden blaffen vaak de honden, met doel om zo veel mogelijk aandacht te trekken, door iets te eisen, eten, spel of een aai.

Naar andere honden of mensen blaffen op de straat of in huis, blaffen naar vreemde geluiden achter de deur of het raam, maar dat is niet altijd dominatie.

Vaak de reden van het probleem is niet genoeg fysieke activiteiten, vele eigenaars maken met hond korte wandelingen van 15-20 minuten per dag. Voor de hond is dit natuurlijk niet genoeg, om haar fysieke behoefte tevreden te stellen. De hond kan te opgewonden zijn, reageren op de geluiden buiten de deur en het raam.

Het is noodzakkelijk om minimaal 2 keer per dag voor 1 uur met de hond te wandelen, en haar actief laten rennen tijdens elke wandeling.

De reden kan ook verlatingsangst zijn, de hond blaft voor een lange tijd als ze alleen thuis is.

Als u over gaat naar deze links zult u in onze honden winkel alles vinden wat u nodig heeft voor uw hond: Metalen en Lederen Muilkorven; Lederen, Nylon en Herm Sprenger Halsbanden; Nylon en Lederen Tuigen; Leibanden van Leer, Nylon en Ketting; Speelgoed, verschillende Bijtmouwen en meer.

 

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, honden rassen of maten, neem contact op met onze klanten service: info@fordogtrainers.nl

Exclusieve Nappa Voering HalsbandLekker Gezonde Honden Snoepgoed voor Interactieve Snoepgoed Dosering SpeelgoedSchutzhund Training Spring Barričre
Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl