Mastino Napolitano

Als u droomt van een goede bewaker? Dan is Mastino Napolitano de hond die juist u zal schikken. Mastino Napolitano bewaakt de binnenplaats van zijn eigenaar zo troue, dat geen ander vreemd onderwerp dit hond voorbij loopt en het huis binnen treed. Maar vrienden en kennissen kunnen rekenen op een nogal warme houding van dit hond.

Mastino Napolitano is gezellig en vriendelijk in de familie kring. Heeft een prachtige geheugen en alle kwaliteiten van een bewaak hond. Zonder comando valt gewoonlijk niet aan.

Geschiedenis van de ras Mastino Napolitano

Geschiedenis van het ontstaan van de ras Mastino Napolitano gaat heel ver terug in de eeuwen. Hoog waarschijnlijk dat deze honden waren verspreid over Europa dankzij de Feniciers, die de Mastino, samen met andere goederen, brachten op hun schepen.

Nog in Oude Rome samen met de krijgers namen Mastino's deel in gevechten. Op Arena's van Rome werden deze honden gebruikt in de jacht van wilde dieren. Tussen haakjes, op dat moment werden deze grote honden als bewakers gehouden niet alleen door rijke mensen maar ook door de boeren.

Verder, in 327 v.Chr in een van de documenten van Plinius word vertelt over een overwonnen Indische koning die Alexander de Grote twee Mastino's cadeau gaf.

Nog veel later, in de middel eeuwen op het gebied van Italie, Mastino's zette hun bestaan voort in verschillende delen van het land. In Napels, in de periode van Spaanse heerschappij, werden de honden gemengd met Iberische Mastino. Zo was de zuiverheid van de ras verloren.

Na de Tweede Wereldoorlog, dreigde aan de ras Mastino Napolitano totale uitsterving. Aan de wedergeboorte begon cynologist en journalist Piero Skoncane, die over hele Italie aantal idividuen heeft verzamelt, die de bloed zuiverheid hebben bewaart en heeft ze gekruist in zijn kweekplaats. Piero heeft prachtige uitwendige eigenschappen bereikt bij zijn honden. En in 1949 was een eerste standaard van de ras Mastino Napolitano gevormt.

Grote Hond Mastino

Eigenschappen van de ras Mastino Napolitatno.

Sterke, grote waak hond met korte ledenmaten.
De hoofd van Mastino is massief, bedekt met huid, die onderscheidende rimpels maakt. De oren hangen en zijn dik, momenteel worden niet bijgesneden. De ogen zijn diep en de kleur komt overeen met de kleur van de ras. Beet is tang of schaarachtig.

De nek is krachtig, de borst breed. De staart is dik, word bijgesneden op 1/3 van de lengte. Heupen zijn naar voren gebogem onder de hoek van 60 graden.

Lengte in de schoft 65-75 cm, gemiddelde gewicht 50-70 kg. Grotere gewicht is mogelijk.

De vacht is zacht, zwart, blauw, grijs, mahonie en tijger kleur. Witte plekken op de borst en puntjes van de vingers zijn mogelijk.

Manier van lopen bij Mastino is brutaal, rent hij uitdijend.

Mastino Napolitano is bestemd voor beveiliging. De hond is best vriendelijk. Houd van beweeglijke spellen. Kent goed de vrienden van de eigenaar, maar als de eigenaar niet thuis is, de hond kan de vriend het huis binnen laten maar niet eruit, zolang de eigenaar niet thuis komt. Heeft africhting nodig. Valt alleen aan in geval als de eigenaar echt gevaar loopt. Volgens de eigenaars, het is een eindeloos toegewijde en trouwe hond.

 Mastino Napolitano

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, maten of honden rassen neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.nl

Voortreffelijke Ontwerp Lederen Tuig met Voering voor de HondSpike Lederen Honden Wandelingen Halsband van Perfecte BreedteLederen Muilkorf met Stalen Plaat
Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl