De Hond Eet Stenen

Waarom eet de hond stenen en wat moet u doen in zo'n geval? ٩(͡๏̯͡๏)۶

Sommige eigenaars worden wanhopig bij het zien hoe hun huisdieren de stenen eten. Zo'n gewoonte is gevaarlijk voor de hond. De stenen verteren niet, ze beschadigen tanden van het dier en zachte weefsels van de mond, maag en darmen. Behalve dat, de hond kan stikken.

Hondje in de Muilkorf


Waarom eten de honden stenen?

Zo'n gedrag word pica genoemt. Er kunnen vele redenen zijn. Vaak is het tekort aan bepaalde voeding stoffen, bijvoorbeeld, ijzer. Ook kan een ongezonde "eetlust" veroorzaakt worden door stoornis van het maagdarmkanaal - maagzuur, die de hond probeert te kalmeren met behulp van stenen.

Nog een reden kan verschillende ziektes zijn, bijvoorbeeld, suikerziekte. Om precieze toestand van de gezondheid te diagnostiseren moet naar een dierenarts gaan een uitgebreid onderzoek van het lichaam doen. Nog een reden van eten van stenen kan een gevolg zijn van gedrags problemen. Bijvoorbeeld, op die manier, een eenzame hond probeert aandacht van zijn eigenaar te trekken. En voor haar maakt het niet uit of het positieve of negatieve aandacht is. Of de hond wilt af en toe gewoon iets kauwen, dat geld vooral voor de puppies bij wie de tandjes komen.

Hoe moet u zo'n gewoonte tegengaan, wat moet een eigenaar doen?

- De hond straffen in zo'n situatie is zinloos. En als de reden van de hond is aandacht trekken van de eigenaar, dan is "straf" van hem voor het dier zal een beloning zijn. En zij zal verder gaan met dat waarna er met haar gepraat word. - Als de hond betrapt word op "misdrijf", kunt u haar schrikken met een water pistool of een hard geluid. Maar ze moet niet zien wie het doet. - Een hond die zich verveelt moet u vaker uitlaten, naar het platteland nemen, met haar spelen. - Als bij een puppy tandjes komen en hij moet iets kauwen, moet u altijd een aantal kauw speelgoed bij de hand hebben. U moet ze af en toe wisselen en verstoppen zodat het kleintje een nieuwe speelgoed heeft en zich niet afleid naar vreemde onderwerpen. - U moet het dier ratsoen veranderen - nakijken of alle substanties gebalanceerd zijn in zijn voer. Voer met hoge cellulose inhoud zal goed passen.

Maar voordat u de hond het ratsoen veranderd moet u eerst de dierenarts raadplegen. Er bestaan ook medicijnen, die helpen bij pica. Terwijl dit probleem opgeslost word, moet u aandacht op de hond letten, altijd in het zicht hebben. Het is beter om haar niet van de lijn los te maken, op een vaste uitlaat plaats alle stenen en andere onderwerpen verwijderen die de hond door kan slikken.

 

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, maten of honden rassen neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.nl

Metalen Lederen MuilkorfLederen Muilkorf voor Dagelijks GebruikPuzzel Speelgoed - Leuke Kauw Honden BalExtrieme nylon hondenlijn heeft extra sterke karabijnhaak en is perfect voor wandelen en training
Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl