Therapie met honden of De Dokters-hond !!

"Mijn hond - mijn leraar, therapeut en fitness trainer" Ėzegt elke hondenbezitter.

Dat klopt Ė met de hond brengt in huishoudens organisatie, verbeterd uw stemming en verbeterd uw lichamelijke conditie, door de dagelijkse wandelingen. Dit is wetenschappelijk aangetoond. Eeuwenlang hebben artsen in ziekenhuizen en in verpleeghuizen honden gehouden.

Midden 20e eeuw werd door een psychotherapeut Boris Levinson het als de speciale behandeling op de markt gebracht als - " Animal Assisted Therapy (AAT), welke tegenwoordig Animal Assisted Interventions (AAI) worden genoemd.

De therapiehond

Amerikaanse artsen waren de eersten die over de positieve gevolgen van huisdieren op mensen berichten. In de Verenigde Staten werden 95% van de honden gebruikt voor AAI. De therapiehonden helpen bij opvoeding, behandeling, revalidatie, en zelfs diagnostiek. In principe, als u een hond thuis heeft, krijg u al een bepaald soort van psychische, sociale en fysiologische hulp.

 
De hulphond

De AAT/AAI-deskundigen kunnen voor u een behandelend programma aanraden en als het nodig is aan passen.† AAT beoogt een verbetering in het psychische, sociale, emotionele, gedragsmatige, cognitieve en fysieke functioneren van een patiŽnt.

De dokters-hond

Dus, de dokters-hond opent zijn dokterstas.

†In zijn arsenaal bevinden zich veel tools:

††† -vriendelijkheid,

 †† - toewijding,

 ††† -slimheid,

 ††† -geheugen

 ††† -lichamelijke activiteit,

 ††† -de mogelijkheid om commando.

Een doelgerichte therapiehond kan heel vakkundig met alle bovengenoemde waardigheden omgaan.

Waarom is " Animal Assisted Therapy/ Animal Assisted Interventions zo popular?


Ten eerste, de communicatie met de hond is ontspannend en rustgevend.

†Ten tweede, de hond motiveert. De zorg voor een hond verplicht het baasje om dagelijkse wandelingen te maken, dus Ė bewegen!

Ten derde, de vierpotige kan zijn eigenaar helpen om socialer te worden, zijn aanwezigheid kan helpen om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit werkt stress verminderend.

Zulk hulp is zeker nodig in de socialisatie van mensen met mentale en emotionele stoornissen, maar ook een verlegen kind om verdere problemen te voorkomen.

Ten vierde, van onschatbare waarde zijn de hulphonden, welke mensen met een fysieke beperking helpen zodat zij toch zelfstandig kunnen blijven, en de geleidehonden die mensen met een visuele beperking meer bewegingsvrijheid geven.

†De lijst is eindeloosÖ. Er zijn zelfs unieke honden die patiŽnt besnuffelen om kanker te kunnen constateren, en zelfs het niveau van glucose in het bloed te diagnosticeren.


Als laatste zal ik zeggen, dat AAT/ AAI nog niet volledig onderzocht is, terwijl het positieve effect van de therapie al eeuwenlang werd gezien. Wie weet, misschien in de nabije toekomst in plaats van vervelende pillen en injecties, is de hond aaien voor patiŽnten al genoeg om te genezen.

 

hundentuigje voor hulphondenleren tuig hulphondNylon tuigje hulphondhalsband hulphond

Het merk Fordogtrainers biedt een ruime assortiment van hondentuigen aan voor hulphonden en geleidehonden. Een varieteit aan constructies en gebruikte materialen van de hoogste kwaliteit staan garant voor een optimale keuze voor iedere hond.


Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl