De juiste K-9 hond kiezen Ⓚ ⑨ ☝

Hoe kies je de «juiste» werk of diensthond?

Het is zeer belangrijk om het juiste ras te kiezen. Je moet rekening houden met zowel het karakter van de hond als met jouw levenswijze. Veel mensen die op zoek gaan naar een hond kijken vooral naar het uiterlijk. De pup heeft vaak een beertjesachtig uiterlijk en dat is iets waar veel mensen op slag verliefd op worden. Er zijn ook mensen die echt vallen op het ruwe van een Herder of de zachtaardigheid van een Labrador Retrievers.

Waarom zijn er zoveel verschillende rassen?

Met deze eenvoudige vraag begint inderdaad de hondenselectie. De meeste rassen zijn ontstaan doordat de mens problemen ondervond, die met specifieke honden konden worden opgelost (de jacht, bescherming, etc.). Een systematische selectie van dieren met de meest wenselijke eigenschappen uiteengezet in de volgende generatie, de zogenaamde gerichte fokkerij. Hierdoor is er een breed scala aan fok hond specialiteiten - alleen in de jacht rassen al meer dan 45.


Werkhonden van SBK9 fokkers Duitsland

De Retriever rassen hebben bijvoorbeeld een ‘soft bijt’. Maar de herdershond heeft juist weer een harde beet om indringers buiten te houden. In veel opzichten is de kwaliteit van het werk, en andere fysieke kenmerken en eigenschappen van de natuur, genetisch bepaalde. Er is geen universele hond die alle mogelijke facetten beheerst.

Conclusie 1: De sleutel tot succes in opleiding - de juiste keuze van het ras, volgens uw vereisten.

Een werk hond voor Training of show?

Voor welk ras gaat u kiezen? Voordat u een keuze kan maken moet u eerst beslissen wat u wilt gaan doen met uw hond. Vroeger was dit minder belangrijk dan nu. Wilt u het beste voor u en voor uw hond dan moet u hierover nadenken voordat u een hond aanschaft.Wat is een K9 hond?

K9 is een term die gebruikt wordt voor honden die een bepaalde training hebben gehad en daardoor geschikt zijn voor zeer specifieke taken. Niet elke hond is geschikt om een K9 hond te worden.

Welke hondenrassen het meest worden gebruikt door K9-units?

   Duitse herder

    Mechelse herder (Mechelaar)

    Hollandse herder

    Boxer

    Labrador Retriever

    Doberman Pinscher

    Springer Spaniel

    Bloedhond

    Beagle

    Rottweiler

    Reuze Schnauzer

Conclusie 2: Om succesvol in honden opleiding en honden sport te zijn, vooral in de bescherming, hulp, jagen en reddingsoperaties moet u zich richten op de werkende honden. Deze dieren hebben de nodige kwaliteiten waardoor ze makkelijker te trainen zijn.

Het gebeurt weleens dat een show hond goed presteert in een opleiding, maar het is eerder een uitzondering op de regel.

Hoe vind je een goede werkhond?

In een dierenzaak zal je nooit een goede professionele fokker tegen komen en in de krant zal je zeker geen zoekertjes vinden. Zij hebben geen hulpmiddelen of reclame nodig, omdat ze al bekend staan als goede hondenfokker. Er zijn verschillende methodes om uit te zoeken of een fokker professioneel genoeg is.

Tips!

De meeste hondengeleiders zijn actief en communiceren met goede fokkers. Ze hebben alle informatie over het fokken en produceren idee van de binnenlandse en buitenlandse kwekerijen. Soms is de hondengeleider zelf een fokker.

Bij onze web-winkel Fordogtrainers presenteren wij veel hondenuitrusting voor werk honden zoals hulphonden, politiehonden, bewakingshonden, reddingshonden enz. Alle producten zijn gemaakt van veilige materialen en, natuurlijk, zijn ze van hoge kwaliteit!


 

Leren muilkorf voor trainen Grote hond  Anvalwerk hondenmuilkorf   Mulkorf voor werkhond Grote rassen   Dradenmulkorf voor hond alle weerVoor meer uitgebreide informatie over onze producten, maten of honden rassen neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.nl


Hondentuig voor werkhonden    tuigje voor K9 honden  lederen tuig voor hond agitatie werk diensthond tuigje K9


Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl