Goederen voor honden: halsbanden, hondenlijnen, muilkorven

Accessoires voor uw hond

Als je overweegt om een hond te kopen of heeft al een puppy gekregen, moet je over de harnassen voor hen nadenken.

Noodzakelijke accessoires zijn uiteraard halsbanden, hondenriemen (tuig voor kleine rassen) en muilkorven.

Halsband voor honden

Halsbanden kunnen zijn van leer, vervangende stoffen, speciale vlecht of metaal. Bovendien worden alle halsbanden gewoonlijk geleverd met gevoerde fleece of gevoeld. Binnenkant kan ook van leer zijn.

Vanaf zeer jonge leeftijd moet je jouw hond aan de halsband wennen. Maar je moet ermee rekening houden dat met de groei van de hond, verandert ook de maat van een halsband. Je moet bereid zijn dat met de groei van de hond moet je een aantal halsbanden ook veranderen.

Het is ook een optie om de halsband te kopen waarvan de omvang kan worden gereguleerd als de hond groeit.

Maar in dit geval het is niet gewenst om te grote halsband te kopen want met de vrije deel van de halsband zal de puppy ongemakkelijk voelen.

Interessante duurzame hondenhalsband met gesp en ring

Nylon hondenhalsband met spikes

De maat van een hondenhalsband wordt door de omtrek van de nek van de hond bepaald. Tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat de hals van de hond niet geperst is waardoor kan de hond vrij ademen. Maar de halsband mag ook niet te los zijn anders kan de hond hij tijdens de wandelingen verliezen.

Bij het kiezen van de halsband raden experts de andere kenmerken van jouw hond overwegen zoals leeftijd, lengte van het haar en het temperament van jouw dier.

Halsbanden kunnen voor sommige specifieke doeleinden gebruik worden zoals dagelijkse wandelingen, training, voor expositie.

Voor kleinere hondenrassen moet halsband smaller zijn dan voor de honden van middelgrote en grote rassen.

Soorten halsbanden

Voor sommige rassen van honden zijn er speciale halsbanden bestemd. Bijvoorbeeld voor de windhonden met de delicate nek is er speciale halsbanden ontworpen. Dergelijke halsbanden hebben minder contact met de hals van een hond om de druk op de nek van de hond te verminderen.

Voor langharige honden is het aanbevolen om de halsband te kopen in de vorm van een touw.

Je moet erop letten dat de verbindingsnaad van de halsband is aan de kant of het buitenste gedeelte ervan gelegen, zodat het de nek van de hond zal niet wrijven en daardoor veroorzaakte hij ongemak.

Als je jouw hond in de tuin houden, moet je sterk zeildoek of synthetische halsband gebruiken. Dergelijke zijn bestand tegen veranderingen in temperatuur en vochtigheid, in tegenstelling tot de leer halsbanden barsten ze niet onder de atmosferische invloeden.

In ieder geval van groot belang is de aanwezigheid van een sterke sluitkraag en een belangrijk gedeelte daarvan een gegoten ring die vast de riem. Bij aankoop van een halsband is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan het feit dat dit ring stevig op de halsband werd vastgesteld zodat de hond de riem kan niet breken.

Sommige eigenaren bevestigd aan de halsband speciale medaillons met hun coŲrdinaten. Kort geleden gingen Gps-satelliet halsbanden voor honden op de verkoop. Deze halsbanden zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de hond kan worden gemakkelijker gevonden als het plotseling verloren is.

Er zijn ook halsbanden tegen vlooien en teken. Ze worden in de periode van de lente tot de herfst gedragen en zijn bestemd voor de afschrikking van de schadelijke insecten.

In het algemeen worden ze met de andere halsbanden gedragen.

Muilkorven

Je moet jouw hond sinds de puppyís leeftijd aan de muilkorf wennen.

Muilkorf is bedoeld om de andere mensen en dieren tegen de potentiŽle hondenbeten beschermen. Bovendien kan de hond die een muilkorf dragen ongewenste items of voedselafval niet pikken van de grond.

Er zijn verschillende soorten van muilkorven zoals Ďsnuitjeí, echte muilkorven of muilkorven met lussen.

Meestal zijn ze van leer of stoffen gemaakt.

Dat kan ook metaal of nylon zijn.†††††††††††††††††††††††††††††††††

 Duurzame muilkorf van draad

Muilkorf voor lange snuit

Je moet de muilkorf voor jouw hond zo kiezen dat hij geen ongemak voor jouw hond zal zijn maar tegelijkertijd mag jouw hond het niet terugtrekken.

Sommige deskundigen geloven dat het meest handige is zogenaamde echte muilkorf. Het voorste deel van zo een muilkorf bestaat uit een massief stuk leer (of kunstleer) met speciale openingen voor de lucht. In die muilkorf kan hond zijn mond openhouden en vrij ademen.

Als het warme seizoen is, is metaal halsband het meest handig. Als je met een hond in de stroom van de mensen gaat of in het openbaar vervoer rijdt in de warmere maanden kun je een metalen muilkorf gebruiken.

Hondenriemen

Riemen heb je nodig om de hond naast je houden tijdens het lopen met de hond op de straat tijdens de training of deelname aan expositie.

Ze zijn van verschillende lengte. Hondenriemen uittrekbaar met verstelbare lengte worden meer populair tussen de honden eigenaren.

Je kan ook de halsband kiezen die bij het gewicht van uw dier past.

Als de hond zeer actief is, is het raadzaam om voor de uittrekbaar riem te kiezen die voor de honden van groter gewicht zijn bestemd.

Het is noodzakelijk omdat de riem kan tijdens de sprong van een hond scheuren.

Stevige Halsband met een Gesp

Design Hondenhalsband voor Dobermann

Hondenriemen zijn van verschillende stoffen gemaakt (leer, stoffen, tapes of plaatmetaal). Om grotere honden onder de controle te houden gebruiken honden eigenaren metalen ketting.

Overige accessoires voor honden

Behalve hondenriemen en muilkorf kan voor honden een aantal recreatieve faciliteiten worden gekocht of gemaakt (Matrassen, beddengoed, hondenbedden, hondenmanden, enz.)

Bovendien heb je voerbakken en drinkbakken nodig die ook verschillend zijn. Ze kunnen enkele en dubbele, grote of kleine, op constante of verstelbare voet zijn.

Ze zijn van roestvrij staal, kunststof of keramiek gemaakt.

Om voor de poten en de klauwen van een hond zorgen ben je speciale nageltang nodig. Ze zijn van roestvrij staal met rubberen kussens op de handvatten gemaakt om uit handen niet te glijden tijdens een kapsel van de klauwen.

Er zijn verschillende soorten van hondenborstels en kammen die zullen je helpen om de haar van uw hond in order te houden: Poetsborstel, rechte pennenborstel, universele en slickerborstel, rubberborstels, herderharken.

Ten slotte hebben de honden en vooral puppy's speelgoed nodig. Ze zijn van verschillende materialen gemaakt: rubber, vinyl, latex, katoen. Maar het meest veilig voor de gezondheid van de hond is latex. Als een hond een stuk speelgoed per ongeluk slikt, is het in zijn maag verteerd. Producten uit vinyl of massief rubber, ondanks hun lange duurzaamheid, kan de hond niet verteren, wat kan tot problemen met het maag-darmkanaal leiden.

Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl