Wennen aan de muilkorf ✤✤✤

Vaak hebben de hondeneigenaars het probleem met de muilkorf: de hond wil het niet dragen. Ons doel is om jouw huisdier te leren om rustig te reageren op dit onderwerp.

Er zijn veel verschillende manieren om een ​​hond aan de muilkorf te wennen. Onze expert biedt lezers een van de eenvoudigste en meest voorkomende.

Om te beginnen moet de muilkorf alleen met de hond geassocieerd worden met positieve of neutrale dingen. Draag het niet aan een hond die er niet aan gewend is tijdens onaangename procedures, gebruik de muilkorf niet, ook als u het huisdier wil bestraffen. Dit onderwerp moet iets absoluut niet verschrikkelijk voor hem zijn. Het is ook erg belangrijk om een ​​muilkorf te kiezen waarin de hond comfortabel zal zijn. Hij zou niet moeten drukken, wrijven, zijn neus trekken. Daarnaast zijn er verschillende soorten muilkorven voor verschillende situaties.


muilkorf met rubber voering voor winter en zomer op Riesenschauzer

Elk van hen heeft zijn eigen eigenaardigheden:

• plastic is lichtgewicht, geschikt voor training, maar zijn niet duurzaam in de dagelijkse gebruik;
• ijzeren zijn is sterke, maar niet geschikte voor vorst en kunnen ertoe leiden dat de eigenaren kneuzingen veroorzaken;
• nylon wrijven vaak;
• lederen beïnvloedt de normale koeling van het dier, bovendien zijn ze niet geschikt voor warm weer en op training omdat een agressieve hond hen makkelijk beet en ze stoppen hun functie te vervullen.

 In ieder geval, als u een hond aan een soort muilkorf went, heeft u geen problemen wanneer het nodig is om een ​​andere te gebruiken.

Je moet jouw dier geleidelijk aanwennen.

Stap 1.

Laat de hond de muilkorf te snuiven, laat haar zien dat er geen bedreiging voor hem bestaat. Laat hem niet met hem spelen, kauwen, met een poot te slaan. Wacht tot de hond zich van de muilkorf afwendt en geef een lekkernij. Ga verder naar de volgende fase.

Stap 2.

Zet de lekkernij in de muilkorf zodat de hond, als zij de lekkernij wil nemen, moet de snuit helemaal daarin schuiven. Draag geen snuit op het huisdier, laat hem er vrij van zijn! De hond moet niet in de snuit met de dreiging zien en denken: "Als ik mijn gezicht in deze" iets "schuift, dan zal het op mij worden gedragen en zal ik niet loslaten!".

 Op dit moment duwt het dier zijn neus in de muilkorf en verwijdert het er van uit en ontvangt alleen een lekkernij door zijn openingen wanneer de snuit erin zit. Op een gegeven moment probeert de hond de lekkernij op andere manieren te vangen: het zal om de snuit trekken en proberen om voedsel te krijgen, niet de binnenste in te drukken. Zo controleert ze voor welke acties ze bemoediging kan krijgen en welke niet. Voldoen aan de regel: de lekkernij wordt ontvangen door degene met een muilkorflvorming. Doe deze oefening met het huisdier totdat hij zijn snuit in de muilkrf niet zal laten voor één- twee seconden in afwachting van de volgende maaltijd.

Stap 3.

Wanneer de hond de snuit in de muilkorf begint te houden, is het belangrijk deze acties met lof en lekkernij aan te moedigen. Draag een muilkorf op de hond niet –laat hem zichzelf zijn snuit instekken en als het langer dan een seconde blijft, laat haar volgende versnaperingen op verschillende tijdstippen, tot ze in de muilkorf zijn snuit houdt.

Als u ziet dat de hond voor 5-7 seconden rustig in de snuit blijft, moet u deze op uw huisdier vastzetten, snel een lekkernij geven en dan opnieuw de knoop loslaten. Dit moet meerdere keren gedaan worden - tot de hond leert om de klik van de ritssluiting te negeren. Dan moet u de verblijfsduur van het dier vergroten in de knoopvormige snuit, waarbij u periodiek een lekkernij voor een rustig verblijf in de munitie moet geven.

 Stap 4.

In deze laatste fase, zet je de muilkorf op de snuit van jouw huisdier, opnieuw controleer dat het goed zit, niet verpletterd, niet gecontracteerd, niet wrijft en dat de hond was moeilijk om het opstijgen(u kunt de riem van de snuit door de kraag te laten) en ga met een hond uit om te lopen. De meeste honden in dit stadium beginnen actief de snuit te verwijderen. Het is heel belangrijk om het niet te laten doen! Leid uw huisdier, roep om verder te gaan ( "Kom op, laten we gaan, laten we sneller gaan!"). Ga naar onbekende plekken voor hond, ga naar de plek waar veel verschillende niuewe dingen voor jouw hond zijn en afleidingen. Als de hond rustig gaat en niet probeert om de snuit te verwijderen, moet u het zeker prijzen! U kunt hem soms ook een lekkernij geven voor een goed gedrag. Wacht totdat de hond zal worden afgeleid en bezig met een aantal belangrijke kwestie voor hem (geur, takje, speelgoed, andere honden), en slechts in een dergelijke situatie, verwijder de snuit!

Wijs een paar wandelingen aan om de hond te leren om te muilen, elke keer dat de tijd in de munitie wordt vergroot.

Op onze webwinkel kan je verschillende soorten muilkorven vinden die jouw hond perfect zouden zullen passen. We hebben een brede keuze van metalen en lederen muilkorven.

Alle muilkorven en andere accessoires voor honden kan je op onze website bekijken en bestellen. Als u hulp nodig heeft, neem dan contact met onze specialisten op via e-mail: info@fordogtrainers.nl

 

 

 

 

 

 

Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl