Hond aan de leiband en halsband aanwennen

Het vaakst† is het zeer makkelijk om ťťn-twee maanden puppy aan de hondenhalsband of leiband te wennen. Maar hoe ouder het puppy is, hoe groter kans is je tegen zijn weerstand komt.


De makkelijkste manier om het spel te gebruiken.† Tijdens het spellen met een puppy kunt u snel een kraag over zijn hoofd zetten en met het spel doorgaan. Als de puppy wordt door een halsband afgeleid, probeer hem met een speelgoed of een ander spel te distracteren. U kunt hetzelfde op een andere manier doen. Zet een halsband op de puppy en geef hem een lekker stukje dan verwijder de halsband en geef niets. Zet na een seconde of twee de kraag weer aan en geef het een beetje. Als de puppy heel koppig is en zich zeer over de halsband bezorgt, draag het dan elke keer voor het eten. Voer de puppy alleen als hij in de halsband zit (zoals in de slabbetje is). Later, als je voortdurend met jouw puppy in een halsband en een leiband wandelt, wordt het een signaal voor hem om te gaan wandelen en hij zal het met liefde beginnen te behandelen en hem zelfs naar je brengen.


Hond die aan het appartement en aan de halsband en leibandje gewend is, kan zich soms op een andere manier op de straat gedragen: bang zijn, kan liggen en niet bewegen of zelfs een tantrum werpen. In ieder geval is het beter om met hem niet te slepen, maar om te kalmeren.† Geef een lekkere iets en probeer het opnieuw te dwingen om de leiband aan te trekken. Meestal, als de eigenaar niet onbeleefd is, komt zo'n reactie van de puppy snel op.

Maar onthoud: in de straat leidt de hond je niet, maar je leidt de hond.


Terwijl de puppy klein is, is het gemakkelijker om zijn trekken tegen te gaan. Niet op te merken is de veilige manier om een hond te leren om op die manier te lopen. En dan kan je de moeilijkheden tegenstaan om al met een volwassen hond te vechten. Om de hond te leren om goed op te treden, duurt het tijd en je houding tegen haar als dokter voor de patiŽnt. U moet bereid zijn om de puppy een beetje pijn te maken voor zijn toekomstige leven naast u.


Zodra de puppy op de leiband trekt, of u onnodig trekt, of zijn neus begraven waar† het niet kan - moet u een scherpe leiband maken. De spurt moet zo sterk zijn om de voorlegging van de hond te veroorzaken, maar niet meer. Je hoeft de puppy niet te "straffen",† je taak is om hem te laten veranderen. Maar als het puppy aandacht† aan de ruk niet schenkt, werkt het leren niet. Als de spurt erg sterk is, waardoor hond† paniek bang wordft, zal het snel leiden tot de ontwikkeling van een puppy angst voor een leiband en deze hele situatie.


Als de puppy voortdurend teruggetrokken wordt, treedt hij als volgt aan: de spanning van de leiband wordt door hem beschouwd als een last van onaangename gebeurtenissen. Door hen te vermijden, volgt de hond de snelheid en de richting van uw en uw beweging.


Als de hond al volwassen is, sterker fysiek dan jij en schenkt geen aandacht aan je jerks leiband , kun je meer dan ťťn ruk maken en een reeks van drie of vier of een striker gebruiken. De moeilijkheid van ademhaling veroorzaakt door verwurging en zelfs versterkt door je ruk, kan in deze situatie zeer effectief zijn.


Het is niet erg moeilijk om een hond te onderwijzen om in 'strakheid' te gaan, dat wil zeggen, om je te trekken op het commando 'Forward!'.† Soms is het nodig om een aantal nadelen van de buitenkant te corrigeren en het is zeer handig voor een hond die in de toekomst zal worden gebruikt om een skiŽr of vrachtwagen te slepen. Om dit te doen, commandoert u en begint te rennen, waardoor u de hond dwingt om de nodige snelheid te ontwikkelen en vooruit te lopen. Daarna moet je het tempo van de beweging vertragen, in eerste instantie niet, laat de hond je trekken en hem te aanmoedigen door het commando te herhalen. Na 10-15 m van deze beweging (en om te beginnen is het genoeg), wordt het commando "Hush!" gegeven. De hond wordt geschorst door de albekende lek van de leiband. Een ander 10-15 m gaat de eigenaar, zodat de hond kan begrijpen dat het nu niet nodig is om te trekken en herhaal de les. Verhoog de werkafstand langzaam en ga naar ski's, sleeŽn en indien nodig naar de trolley. Het is heel handig om een hond te leren, aan de leiband, om de problemen die daarmee samenhangen op te lossen, via de commando's "Loop rond!" en "voet!" *. De eerste is goed, als het dier in leiband was, ging achter een boom, een struik, een grote steen, een pool en daardoor een obstakel voor de beweging creŽerde. In dit geval worden ze geboden en getrokken, waardoor de hond wordt gedwongen om terug te gaan.

Het commando "Voet!" betekent dat de hond, wanneer de leiband onder haar buik ging, de bijbehorende ledematen opheft en uit de leiband komt. In dit geval legt de eigenaar het bevel in en hij slaat in de eerste plaats de poten aan de hond op en uiteindelijk krijgt de hond een ervaring en zal zelfstandig wroden.


Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl