De Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV)

De verhouding van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV)

In Nederland hoeven honden van de KNPV niet te slagen voor de sportproeven, maar moeten ze hun werk geschiktheid bewijzen door de examens te volbrengen. Het evenement wordt gezien als «keuring». De keuring heeft tot doel de beoordeling van honden, die voor de politiediensten en de politietaken zijn afgericht. De honden die aan een keuring deelnemen, moeten door middel van een transponder (chip) ISO Standaard, FDXB type geregistreerd zijn.

Het werk is zeer praktijkgericht. Tijdens deze keuring wordt er niet gekeken naar het uiterlijk maar staat de prestatie boven aan. Naar de KNPV-honden is wereldwijd een grote vraag.


KNPV honden training

 

KNPV werd opgericht in 1907 en vandaag de dag hebben we al 10.000 leden verdeeld over ongeveer 500 clubs. Begin vorige eeuw veranderde onze verwachtingspatroon van de honden. Door ze anders op te leiden waren ze niet alleen geschikt voor bewaking, maar ook voor andere taken redden en speurwerk. Deze trend heeft zich ook naar Nederland verspreid, waar in de jaren '20 op basis van de toenmalige politiewerk de KNPV-normen en criteria werden voorgeschreven. Vandaag de dag zijn we blij en trots op het feit dat de normen van de KNPV zijn gericht op de praktijk.


Sinds 1912 staat de KNPV onder de bescherming van het Nederlandse Koninklijk Huis.
Op onze site kunt u ook nuttige informatie over Mondioring, Franse Ring en Belgische Ring en Schutzhund vinden.

  

 KNPV bijtpak K9 bijt
pak hondentraining Schutzhund
Training Hindernis bescherming kleding hondentrainer


Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, maten of honden rassen neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.nl
Op deze website vindt U: hondentuigen en muilkorven, diverse halsbanden. Bijtmouwen en hokaccessoires . Met ondersteuning van Fordogtrainers.nl